08.06.06

tehnopede minus

kõik sai alguse sellest, et nägin J juures Kameleon universaalpulti. ja kuna kodus on juba tükk aega pultide üleküllus, seadsin sammud poodi kus - üllatus, üllatus - oli antud isend täitsa müügil :)

ennast puldiga varustanud (muide, Viva elektroonikas suutsin hinna veel 10% alla kah kaubelda letihinnast) suundusin lõpuks koju, kus õige peavalu alles algas.

1) kui on olemas viies keeles (kaasaarvatud eesti) manual, siis seda tuleb KINDLASTI lugeda viimase asjana. kui kõik muu on juba ammendanud ennast. seda enam, et manuali esilehel on rasvaselt kirjutatud "ilma manualita sa ei saa installiga hakkama, ausõna".
2) error-coded tuleb endale selgeks teha kõige viimasena, kui enam peaga vastu seina tagumine kah ei aita (IR control blinks 5 times - time to change battery, settings don't save - time to change battery). raisk, müüjad olid tühjad patakad kaasa pakkinud sinna karpi :)

aga nüüd on viie puldi asemel üks. isegi Amino digiboksi suutsin puldile selgeks teha. sõna otsese mõttes - puust ja punaseks. ehk siis IR Learn funktsiooni abil. muud seadmed olid tal eelprogetud.

aga pult on lahe. nuppe ei ole, on mingi puutetundlik hübriidekraan, mida õrnalt silitades hakkab nupustik helendama ja muutub vastavalt eelprogetud seadmele, ehk siis ühel tuuneril on üks pult, teisel teine.

ja ei saa mainimata jätta, et kui osta mingi uus seade, mida tal mälus ei ole, saab interneti seest maha tirida audio faili. ja kui siis asetada pult vastu arvuti kõlarit ja audio fail mängima panna, programmeerub pulti uus seade.

änksa ää :)